+381(0)11 22 870 22 | 062 323 423

Zakintos

Zakintos - tirkizna boja mora, neponovljive plaže i jednostavno uživanje!!

 

Gledajuci razne sadržaje o grčkim ostrvima, kadar koji ste sigurno zapamtili je čuvena uvala Navajo, najveći adut ostrva Zakintos. Sigurno sebe vidite baš na tom mestu!

Glavni grad i najvažnija luku na ostrvu (oko 10 000 stanovnika) na ciju arhitekturu su venecijanci imali znacajan uticaj se nalazi na istocnom delu ostrva. Nažalost teška urušavanja je pretrpeo tokom zemljotresa 1953. godine. Novoizgradeni deo grada je podignut na ruševinama kako bi se što više sacuvao i obnovio njegov autenticni izgled. 

                                                                   

Najpopularnije jonsko ostrvo mesto je na kojem će sva vaša cula uživati tokom odmora. Naspram mora egzoticno tirkizne boje nalazi se stenovita obala sa bujnom vegetacijom pa je doživljaj prirode neverovatan. Najfrekventnije je ostrvo kada su mladi u pitanju, a nadaleko poznato mesto Laganas centar je danonocne zabave i provoda. Tokom odmora na Zakintosu obavezno posetite Plave pecine, uvalu Navajo gde vas očekuje sjajno kupanje i opuštanje, ali i plažu Gerakas gde možete videti retku zašticenu vrstu kornjača Caretta Caretta.