+381(0)11 22 870 22 | 062 323 423

Kalitea

Kalitea - odmor za oci i dusu!

 

                                                                     

Letovalište je „u centru“ Kasandre (90 km. autoputem od Soluna), sa četinarskim šumama u okruženju, po svemu prilagođeno potrebama savremenog turizma a ima i jednu od najlepših peščanih plaža Halkidikija, čime su ispunjeni svi uslovi za kvalitetan, sadržajan i prijatan godišnji odmor.

Zaliv i plaža uzvišenjem su odvojeni od naselja pa se, iz prostranog parka i sa terasa desetak restorana i kafića, može uživati u panoramskom pogledu. Takođe, tu se nalazi i nekoliko važnih arheoloških lokaliteta, kao što su hramovi Dionisu i Zevsu.Poznato je po predivnim velikim plažama, najpoznatija je plaža Kalitea koja se nalazi u blizini mesta. To je jedna od najposećenijih plaža sa predivnim sitnim peskom, a nudi sve vrste usluga. Možete uživati u suncu i moru pod velikim suncobranima uz koktele.

Tu je i pešačka zona sa mnoštvom prodavnica i letnjih bašti, LIDL i drugi supermarketi, turističke i rent a car agencije, banka, pošta, apoteka kao i sadržaji za večernju zabavu. Mesto je popularno među turistima iz cele Evrope a Solunjani, zbog dobrog provoda, ovde „skoknu“ čak i na kratko - vikendom. 

Dovoljno je pola sata, uređenim šetalištem uz šumu, do popularnog hotelsko-turističkog kompleksa, na velikoj plaži, južno od letovališta. Najinteresantniji organizovani izleti su krstarenja („Sveta Gora“ ili „zaliv Toroneos“) i „Waterland“ a redovnim autobuskim linijama lako i brzo se stiže u Polihrono, Hanioti ili Pefkohori, odnosno u Nea Mudaniu ili Solun.

Ako želite ludi noćni provod, glasnu muziku i ples do jutra, Kalitea je pravo mesto za vas. Neki od poznatih barova su \"Boutique Dance Stage\", \"Ahoy\" i \"Almyra\" koji se nalazi na samoj obali mora. Najpopularniji među barovima je definitivno \"Bouble\". To je bar o kojem se priča i po povratku sa letovanja, jer nema nikog ko je bio u Kalitei, a nije oduševljen provodom u ovom baru.