+381(0)11 22 870 22 | 062 323 423

Dionisos

Dionisos - primorsko seoce koja Vas željno očekuje!

                                                          

Dionisos Beach (Paralia Dionisiou) je primorsko seoce na svega 50 km južno od Soluna koje leži u zalivu Thermaikos. Ima izuzetan geografski položaj jer je smešteno ispred račvanja za sva 3 poluostrvska prsta Halkidikija: Kassandru, Sitoniju i Atos. Dionisios ima dodatnu atraktivnost u izvanrednoj saobraćajnoj povezanost sa Solunom i ostalim mestima na Halkidikiju.

U  letovalištu postoje marketi, taverne, internet caffe, poslastičarnica, zlatara, igraonica, sportski centar sa bazenom i terenima za fudbal, tenis, košarku, predivna fontana i osvetljena promenada-šetalište pod palmama uz more koje uveče postaje središte svih zbivanja. Svako veče (18-22) se otvara bazar u parku pa se mogu pazariti razni proizvodi po povoljnim cenama voće, povrće, maslinovo ulje, sveža riba, med i ostali lokalni proizvodi.

Lokalni festival održava se svakog juna u Dionisusu a puno ljudi iz okolnih mesta poseti svetkovimu. Festival počinje tradicionalnim grčkim pesmama i igrama a završava se pozorišnim komadima na otvorenom.

Dionisios je osnovan 1923. godine na posedu u metoha manastira Dionisos, po kome jei dobio naziv a sagradili su ga doseljenici iz istočne Trakije i Konstantinopolja... Intenzivan razvoj mesta kao turističke destinacije započeo je 1964 godine.